Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Ειδικό τέλος για ξένα ΙΧ στους αυτοκινητόδρομους


31/10/2013

Η Κομισιόν δεν έχει σοβαρές αντιρρήσεις για την επιβολή τέλους σε ξένα ΙΧ στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, όπως πρότειναν οι βαυραροί Χριστιανοκοινωνιστές, καθώς κάτι τέτοιο δεν αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η επιβολή ενός ειδικού τέλους για όλα τα ξένα Ι.Χ. που κάνουν χρήση του γερμανικού οδικού δικτύου δεν αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ακόμη και στην περίπτωση της παράλληλης μείωσης του φόρου κυκλοφορίας για τα οχήματα που είναι δηλωμένα στη Γερμανία.

Με αυτή την απάντηση του σε επερώτηση των Πρασίνων ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών Ευρωπαίος επίτροπος Σιμ Κάλας καθιστά σαφές ότι μια τέτοια πρακτική δεν θα αποτελούσε διάκριση σε βάρος των αυτοκινήτων από το εξωτερικό.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριζαν ως τώρα Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες, σε αντίθεση με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, οι οποίοι, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, στις πρόσφατες εκλογές είχαν προβάλει το σύνθημα «τέλος αυτοκινήτου για τους αλλοδαπούς».


Το ειδικό τέλος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Το θέμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στις σημερινές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης όπου θα συζητηθεί το θέμα των μεταφορών και των οδικών δικτύων. Στο πλαίσιο των συζητήσεων αυτών αναμένεται να ληφθεί υπόψη η εκτίμηση της Κομισιόν και να έχει θετική επίδραση υπέρ των προτάσεων που υποστηρίζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές.

Ας σημειωθεί ότι οι Χρστιανοκοινωνιστές είναι οι μόνοι που έχουν καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση για το πως θα καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης των δικτύων μεταφοράς, οι οποίες, λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις των γερμανικών κρατιδίων, ανέρχονται για τα επόμενα 15 χρόνια στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου